Vintagecaféracers|Italian scooters|scramblers|bobbers, oldtimer motoren en meer.

Garages,  onderdelen,  online shops,  barbers,  winkels,  horeca,…

Belgisch Motormuseum

Kalmthout, België

Belgisch Motormuseum Kalmthout Stany Wouters

Museum

Stany Wouters heeft al vier decennia een grote liefde voor Belgische motorfietsen die tussen 1900 en 1928 zijn gemaakt. In de loop der jaren is zijn persoonlijke verzameling gegroeid tot meer dan veertig motoren van wapenfabrikanten, waaronder het huidige FN en het voormalige Sarolea, beide gevestigd in Herstal. Hij heeft een privémuseum met zeldzame modellen. Niet alleen staan deze topstukken tentoongesteld, maar Stany rijdt er ook regelmatig op.

Stany’s interesse gaat vooral uit naar motoren van vóór 1929. Vóór 1929 waren de platte benzinetanks onder het frame bevestigd. Vanaf 1929 stapten alle fabrikanten plotseling over op rondere benzinetanks die boven het frame werden geplaatst.

In zijn museum staan alle motorfietsen netjes opgesteld, waarbij enkele zijn voorzien van de helm of zelfs de motorlaarzen van hun vorige eigenaar. Vitrines bevatten zorgvuldig geordende en tentoongestelde onderdelen. Aan de muren zijn benzinetanks, diverse onderdelen, claxons en andere items te zien. Het is duidelijk dat zijn grote hobby met veel passie en liefde wordt gekoesterd.

In de achterliggende weide wordt nog regelmatig een event georganiseerd en kan er naar hartelust gecrosst worden.

Belgisch Motormuseum Kalmthout Stany Wouters
Belgisch Motormuseum Kalmthout Stany Wouters

Adres

Tel:
+32(0)496 26 18 83

E-mail:
[email protected]

Hilloweg 1,
2920 Kalmthout
België

Openingsuren

Steeds op afspraak

Belgisch Motormuseum Kalmthout Stany Wouters

Deel deze pagina met je vrienden of je social media! 

Join op onze social media. Het zorgt mee voor het voortbestaan van onze passie voor oldtimer motoren, cafe racers, vintage scramblers, vintage motoren, Italian scooters, ...
Thx!

icoon facebook
logo van instagram
LHS logo
MotorShare

Partners  Of  RJR

Onze filosofie heeft steeds geweest om Ride, Just Ride onafhankelijk en gratis is voor alle leden. Onze wereld van caferacers, vintage scramblers, nieuwe retro look motoren met grote geschiedenis, Italian scooters heeft zijn eigenheid gevonden en verdiend in het motorlandschap wereldwijd maar ook in Benelux.
Ride, Just Ride groeit. Ride, Just Ride wil onze motor en scooter passie garanderen. Deze partners zijn u dankbaar. Deze partners maken de groei van Ride, Just Ride mogelijk. Een grote dankjewel is dus op z'n plaats.

We make them ride, They make us ride.

Pin It on Pinterest