Vintagecaféracers|Italian scooters|scramblers|bobbers, oldtimer motoren en meer.

Nieuws  &  weetjes

Herfst: opgepast voor bladeren

Vintagecaféracers|Italian scooters|scramblers|bobbers, oldtimer motoren en meer.

Nieuws  &  weetjes

Herfst: opgepast voor bladeren

Herfst: opgepast voor rotte bladeren op de weg.

Het moet ergens 2019 geweest zijn. Een stralend zonnig weekend na een volledige week regen. Ik reed toen nog met mijn Kawasaki Vulcan 800. Prachtig weer over heel België , 4 graden in de Ardennen en geen wolkje meer te bespeuren. Ik vertrok vroeg en alles verliep goed. Omdat ik elke secundaire weg en kronkelbaan tussen Heist-op-den-Berg en Luik al twintig keer bereden had, koos ik voor de autosnelweg. Van Aarschot naar voorbij Tienen.
Bij het nemen van de afrit ter hoogte van Hélécine ging het bijna verkeerd. Een lang bocht met maximum vijftig km/h. Ik reed slechts 50 maar onverwacht lag er een grote, brede laag herfstbladeren vlak voor mijn neus.

Ik voelde mijn voorwiel onmiddelijk grip verliezen en wegglijden. Gelukkig kon ik mijn voet nog zetten en me terug rechtduwen. Maar door de bruske beweging begon mijn achterwiel de schuiven. Ik ging letterlijk 360 graden rond.
Hoe ik het gedaan heb, weet ik nog steeds niet maar plots stond ik stil. Mijn lies goed verrokken en mijn knieschijf voelde alsof ze aan de binnenkant van mijn knieholte stak.
Als er een wagen of camion achter me had gereden, dan was het veel anders kunnen afgelopen…
Laat het een boodschap zijn voor iedereen. Opgepast voor die vettige bladeren op de baan.

S’nachts regen en ’s morgens vries? Niet rijden !

Ik rij zelf het gehele jaar door. Er zijn misschien maar een paar dagen per jaar dat ik niet rij. Gelukkig zijn er niet zo veel van die dagen maar… weeral mag ik mezelf ervaringsdeskundige noemen.
Vanaf het begint te vriezen ’s nachts, kan het wel eens voorkomen dat het ’s morgens reeds 2-3 graden is en begint te regenen. De ondergrond op straat is dan nog bevrozen en zonder dat je het weet, bevind je je met je motor op een ijsvlek. 
Men mag zeggen wat ze willen maar ijs, ijzel en rijden op twee wielen gaat niet echt samen.
Wees voorzichtig bij de eerste vriestemperaturen als het wegdek nat of vochtig is. Laat je zeker niet verrassen.

Rij veilig 🙂

opgepast voor bladeren als je met de motor/scooter rijdt

Deel deze pagina met je vrienden of je social media! 

Join op onze social media. Het zorgt mee voor het voortbestaan van onze passie voor oldtimer motoren, cafe racers, vintage scramblers, vintage motoren, Italian scooters, ...
Thx!

icoon facebook
logo van instagram

Pin It on Pinterest