Vintagecaféracers|Italian scooters|scramblers|bobbers, oldtimer motoren en meer.

Nieuws  &  weetjes

Leuke anektode: Den Titte met zijne Road King

Vintagecaféracers|Italian scooters|scramblers|bobbers, oldtimer motoren en meer.

Nieuws  &  weetjes

Leuke anektode: Den Titte met zijne Road King

Anekdote, waargebeurd in 2019

Den Titte met zijnen Roadking

Deze namiddag ben ik een toertje gaan doen. Provincie Antwerpen , zo naar Limburg en daarna naar Vlaams-Brabant. Onderweg effe gestopt om een terrasje te doen. Ik zat nog geen minuut neer of er kwamen ongeveer 12 Harleyrijders op de parking neergestreken. Vlak naast mij was nog een tafel voor 5 vrij dus ik had direct gezelschap.
Ik zat rustig wat op facebook maar ik kon loud ‘nd clear hun conversaties volgen. Er werd wat afgelachen. En ondertussen hoor je de namen vernoemen. Den Danny, Sonja (met haar indianenoorbellen), Tanja (die nog steeds geen afstand had kunnen maken van haar eighties kapsel), den Titte en bijrijdster Shana die duidelijk wat jonger was dan de 60-plussers in haar gezelschap.
Af en toe kon ik het ook niet laten om eens een lach op mijn gezicht te toveren met hun platvloerse humor en hun discussies. Dat was ook den Titte opgevallen. Hij keek me effe aan en vroeg :’ Hey jom, zet ga oewk met de moto?’ Ja, zei ik en ik wees naar mijn Goldwing. ‘Wa is da veu ne moto?’ , vroeg hij met een gefronst gezicht. ‘Een omgebouwde Goldwing van 79 , bratstyle.’, antwoordde ik.
Den Titte trok zijn sjaaltje van HarleyDavidson van zijn hoofd en boog voorover: ‘Da is gene moto, hé vriend.’ En wees naar zijn Harley. ‘Da is ne RoadKing. Ge zijt pas ne motaard als ge met zoiets hebt gereden.’
Danny en Sonja sprongen onmiddelijk op hun kar en namen me in bescherming. ‘Alléé Titte, zo iets zegt ge nie. Ik vind da ne ferme moto !’. Den Titte begon een beetje te schudden van het lachen en bedoelde het eigenlijk wel als grap.
Natuurlijk kon mijn antwoord niet uitblijven. Ik repliceerde meteen met een droog gestreken gezicht:’ Awel Titte, ik heb enkele jaren geleden mijn motorijbewijs gehaald. En daarna heb ik nog intelligentietesten moeten ondergaan om te kijken of ik met een Harley RoadKing mocht rijden of niet. Maar ik was nie geslaagd. Ik was veruit te slim.’
Ik verkrimpte mijn gezicht niet na mijn antwoord en den Titte keek me sprakeloos aan. Je kon bijna zijn RoadKing parkeren in zijn opengevallen mond. Plots begon hij te bulderen van het lachen en de rest volgde.
‘Ga zet nen echte motard. Gij krijgt van maa een pint.’
‘Liever ne cola’, zei ik.
‘Neeje neeje, cola is veu janetten.’
We hebben er nog eventjes gezeten en nog gezellig gekeuveld.
Zo zie je maar: ongeacht welke motor of scooter je hebt, iedereen is ‘motard’.
smile

Deel deze pagina met je vrienden of je social media! 

Join op onze social media. Het zorgt mee voor het voortbestaan van onze passie voor oldtimer motoren, cafe racers, vintage scramblers, vintage motoren, Italian scooters, ...
Thx!

icoon facebook
logo van instagram

Pin It on Pinterest