Vintagecaféracers|Italian scooters|scramblers|bobbers, oldtimer motoren en meer.

Nieuws  &  weetjes

MacSpeedee – Ages of Speed

Vintagecaféracers|Italian scooters|scramblers|bobbers, oldtimer motoren en meer.

Nieuws  &  weetjes

MacSpeedee – Ages of Speed

MacSpeedee – Ages of Speed wordt een online racegame dat meer dan 100 jaar terug in de tijd gaat.

Hoe cool is dit !
Een geheel online game dat zowel jaren 50 tot 80 F1 wagens, historische motoren en de volledige racetrack digitaal namaakt in een online computer game. De motoren in het spel zijn gebaseerd op een echt ontwerp en racemotor van John Wheaton in 1929.
De motor werd effectief gebouwd door John Wheaton in 1929 en heeft slechts één maal op een circuit gereden, namelijk op het circuit van Brooklands te Groot-Brittanië.

Vooraleer de motor het circuit haalde, beleefde John enkele hekele momenten en crashes door mankementen en beperkte stuurmogelijkheden. Meerdere malen werd er opnieuw gesleuteld, aangepast en verbouwd.

Eenmaal op het circuit van Brooklands nam George Tucker plaats op de motor als piloot. Hij heeft daadwerkelijk deze motor, Super Four genaamd, over het circuit gereden en getest. Maar de uiteindelijke wedstrijd heeft de Super Four blijkbaar nooit gehaald omdat deze niet in de uitslagen achteraf werd opgenomen. Zowel John als George hadden beslist om de motor toch niet in de wedstrijd te laten deelnemen wegens te onhandelbaar en gevaarlijk.

Ages of Speed George Tucker on Super Four 1929

Ages of Speed brengt deze motor tot leven !
Hoe ver dit online computer reeds gevorderd is, kunnen we niet direct afleiden van hun website. Maar alle graphics zijn zeer veelbelovend. Circuits die je tot 1920 tot 1980 terug in de tijd catapulteren en je laten proeven van onder andere deze digitaal verwerkte oude racemotoren uit 1929. George en John zouden fier zijn op hun nalatenschap. 🙂

Ages of Speed
Ages of Speed

Deel deze pagina met je vrienden of je social media! 

Join op onze social media. Het zorgt mee voor het voortbestaan van onze passie voor oldtimer motoren, cafe racers, vintage scramblers, vintage motoren, Italian scooters, ...
Thx!

icoon facebook
logo van instagram

Pin It on Pinterest