Vintagecaféracers|Italian scooters|scramblers|bobbers, oldtimer motoren en meer.

Garages,  onderdelen,  online shops,  barbers,  winkels,  horeca,…

Motor- en Brommermuseum Schoonoord

Schoonoord, Netherlands

Motor- en Brommermuseum Schoonoord

Museum

Welkom in het Motor en Brommer Museum, gelegen in het prachtige Schoonoord, het hart van Drenthe. Omringd door hunebedden en nabij het beroemde TT Circuit van Assen, is dit reuzendorp doordrenkt van een rijke historie.

In ons museum vind je een buitengewone collectie die het hart van elke motorliefhebber sneller zal doen slaan. Hier ontdek je de oorsprong van de motorisering in Nederland, een tijd waarin de wereld groter werd dankzij de opkomst van motoren en brommers.

Woorden schieten tekort om te beschrijven wat je hier zult aanschouwen! Laat je betoveren door de prachtige exemplaren en unieke stukken die ons museum herbergt. Stap binnen en beleef een onvergetelijke reis door de geschiedenis van de gemotoriseerde tweewielers.

Ontdek meer dan 50 verschillende merken in ons museum, waaronder Zündapp, Kreidler, Ducati, Puch, een zeldzame Scott uit 1936, een klassieke Batavus uit 1936 en een exclusieve Indian uit 2003, waarvan er slechts 400 zijn geproduceerd.

Naast deze indrukwekkende verzameling bieden wij ook unieke pronkstukken, zoals de beroemde motorfiets van Pierre Karsmakers uit 1982 en de avontuurlijke Yamaha Grasshopper, die al vele kilometers over de hele wereld heeft afgelegd.

Op afspraak verwelkomen wij graag bezoekers in ons museum. Tijdens een rondleiding nemen we je mee in de nostalgische verhalen achter deze bijzondere collectie. Je leert hoe deze verzameling tot stand is gekomen en het brengt ongetwijfeld herinneringen aan vroeger naar boven. Zoals Louwrens Wigchers vaak zegt: “Dit is Het feest der Herkenning”.

Motor- en Brommermuseum Schoonoord
Adverton Museum Nederland

Adres

Maatschappijweg 2
7848 AM Schoonoord
Netherlands

[email protected]

Openingsuren

Op afspraak

Motor- en Brommermuseum Schoonoord
Motor- en Brommermuseum Schoonoord

Deel deze pagina met je vrienden of je social media! 

Join op onze social media. Het zorgt mee voor het voortbestaan van onze passie voor oldtimer motoren, cafe racers, vintage scramblers, vintage motoren, Italian scooters, ...
Thx!

icoon facebook
logo van instagram
LHS logo
MotorShare

Partners  Of  RJR

Onze filosofie heeft steeds geweest om Ride, Just Ride onafhankelijk en gratis is voor alle leden. Onze wereld van caferacers, vintage scramblers, nieuwe retro look motoren met grote geschiedenis, Italian scooters heeft zijn eigenheid gevonden en verdiend in het motorlandschap wereldwijd maar ook in Benelux.
Ride, Just Ride groeit. Ride, Just Ride wil onze motor en scooter passie garanderen. Deze partners zijn u dankbaar. Deze partners maken de groei van Ride, Just Ride mogelijk. Een grote dankjewel is dus op z'n plaats.

We make them ride, They make us ride.

Pin It on Pinterest