Vintagecaféracers|Italian scooters|scramblers|bobbers, oldtimer motoren en meer.

Garages,  onderdelen,  online shops,  barbers,  winkels,  horeca,…

Norton Museum Best

Best, Netherlands

Norton Museum Best Nederland

Albert, de bezieler

Albert van der Heijden is van jongs af aan al geïnteresseerd in motorrijwielen. Hij was een deelnemer aan trail wedstrijden (NLK.) in de jaren 70. Zijn interesse ligt vanzelfsprekend bij Britse motoren. In die tijd was Norton beroemd om zijn populariteit en dus was dit merk van “unapproachable” zijn favoriet. Zijn hobby werd het verzamelen en restaureren van alles wat aan Norton verbonden is en langzaam kwam het idee om een Nortonmuseum op te richten. Albert kreeg de gelegenheid om zijn ouderlijke huis en het naastliggende huis van zijn oom (tweelingbroer van zijn vader) over te nemen. Na een renovatie van 7 jaar, zijn beide woningen gerestaureerd zoals het 125 jaar geleden door zijn grootouders was gebouwd.

De collectie omvat ongeveer 40 Norton motorfietsen, van een- en tweecilinders plus Wankeltypes. Het oudste model dateert van 1925; Norton 16H plattanker compleet met carbid lamp en hoorn. Een beroemd lid van de groep is de Manx 350, waarmee Bob Brown (zwager van Geoff Duke) in 1959 de TT van Assen won. Er staat ook een originele fabrieksracer (space frame), geraced door Peter Williams en Dave Croxford. Er wordt onder andere een Rotary Classic van 1988, serienummer 025 van een gelimiteerde editie, plus een nieuwe Commando MK2 van 1974 met maar 11 km op de klok getoond. Dit zijn er maar een paar uit de totale Norton collectie. Daarnaast geven ongeveer 15 andere motorrijwielen inzicht in de brede Britse motorrijwielindustrie van de 20ste eeuw. Er is ook een breed assortiment aan accessoires en originele documentatie te zien en ± 20 klassieke fietsen van 1896 tot 1945.

Norton Museum Best Nederland
Norton Museum Best Nederland

Adres

Nortonmuseum Best
Nieuwstraat 35
5683 KA Best

tel: 0499396149
email: [email protected]

Openingsuren

elke eerste zaterdag van de maand van 10.00u tot 16.00u
en op afspraak
entree: €5,- p.p. incl. koffie/thee

Social Media

Norton Museum Best Nederland

Deel deze pagina met je vrienden of je social media! 

Join op onze social media. Het zorgt mee voor het voortbestaan van onze passie voor oldtimer motoren, cafe racers, vintage scramblers, vintage motoren, Italian scooters, ...
Thx!

icoon facebook
logo van instagram
LHS logo
MotorShare

Partners  Of  RJR

Onze filosofie heeft steeds geweest om Ride, Just Ride onafhankelijk en gratis is voor alle leden. Onze wereld van caferacers, vintage scramblers, nieuwe retro look motoren met grote geschiedenis, Italian scooters heeft zijn eigenheid gevonden en verdiend in het motorlandschap wereldwijd maar ook in Benelux.
Ride, Just Ride groeit. Ride, Just Ride wil onze motor en scooter passie garanderen. Deze partners zijn u dankbaar. Deze partners maken de groei van Ride, Just Ride mogelijk. Een grote dankjewel is dus op z'n plaats.

We make them ride, They make us ride.

Pin It on Pinterest